Biološka rješenja

Vaša pitanja i sugestije
Trianum

Biološka rješenja / Koppert

Trianum je biološki proizvod koji sadrži korisnu gljivu Trichoderma harzianum, a koristi se najviše u povrtlarskoj, cvjećarskoj i voćarskoj proizvodnji. Djeluje povoljno na razvoj korijenovog sistema, prevenciju bolesti, te mladim biljkama daje prednost potrebnu za ostvarivanje punog proizvodnog potencijala.

Jedinstvenost ovog proizvoda je u tome što sadrži hibridni soj gljive T. harzianum koji djeluje u širokom temperaturnom rasponu (od 10 do 34°C). Djeluje preventivno protiv najznačajnijih zemljišnih bolesti (Pythium, Fusarium, Rhizocotonia, Sclerotinia i dr.). Također, u folijarnoj primjeni izvrsno djeluje na sivu plijesan (Botritis) i pepelnicu. Potiče razvoj korijenovih dlačica, bolju ujednačenost mladih biljaka i presadnica, te ne djeluje negativno na rast i razvoj biljaka kao neka sredstva za kemijsku zaštitu.

Više…

Feromoni i feromonski trapovi

Ostalo / Koppert

Viseći mamac sa feromonom nephodno je pomagalo za praćenja leta mnogih štetnih insekata. Koppert u svojoj ponudi feromona ima sve ekonomski važne štetnike. Unutar trapova postavljaju se spolni mirisi ženke (feromoni) određenog štenika koji se nalaze iznad ljepljive podloge na koju se tokom leta love mužjaci i tako im se određuje populacija.

Postoje i prizemni trapovi kao što je TUTASAN koji se koristi za Južnoameričkog moljca (Tuta absoluta). U ovom slučaju, feromon se nalazi iznad posude sa vodom u koju se zaljeću mužjaci tokom leta i tako se love. Ova metoda korisi se za masovni izlov štetnika.

Više…

Horiver ljepljive ploče i trake

Biološka rješenja / Koppert

Neki štetnici ujedno su i prenositelji virusa u mnogim povrtnim nasadima. Stoga je bitno da u svakom trenutku  možemo pratiti kretanje populacije štetnika unutar zaštićenog objekta. Da bi to što bolje postigli koristimo žute, plave i crne ljepljive ploče koje se postavljaju u plastenike na visinu biljaka. Ukoliko imamo velike probleme sa tripsom, tada se može primjeniti i Roler trap – ljepljiva traka u roli koja se stavlja iznad biljaka pokrivajući tako veću lovnu površinu za tripsa.

Više…

Attracker

Biološka rješenja / Koppert

U situacijama kada ne možemo koristiti biološku zaštitu u suzbijanju tripsa, prisiljeni smo na suzbijanje kemijskim putem. Kemijska sredstva ne djeluju uvijek dovoljno dobro, što rezultira tripsovim preživljavanjem i sakrivanjem duboko u usjevu. Kemijski preparati sve majne djeluju jer je prirodna otpornost tripsa sve veća. Stoga je neophodno kombinirati kemijske pripravke sa Attrackerom kako bi imali bolji efekt zaštite. Attracker sadrži otopinu različitih šećera koji utječu na ponašanje i kretanje tripsa tako da ih mame iz njihovih skrivenih mjesta na površinu, i na taj način pospješuju učinkovitost kemijskih preparata.

Proizvodi za biološku zaštitu

Biološka rješenja / Koppert

U Zelenom hitu nudimo širok asortiman proizvoda za biološku kontrolu štetnika nizozemskog proizvođača Koppert Biological Systems, a svim našim kupcima na raspolaganju je vrhunska podrška od strane naših stručnjaka.

Više…

NATUPOL – otvoreni prostor

Biološka rješenja / Koppert

Oprašivanje za otvorene prostore, provjerite…

Više…

NATUPOL – zaštićeni prostor

Biološka rješenja / Koppert

NATUPOL nije samo bumbar. To je pouzdan sustav oprašivanja kojim se jamči najviši stupanj oprašivanja.

Više…