Vaša pitanja i sugestije
Proizvođač

Koppert

Opis proizvoda

Trianum je biološki proizvod koji sadrži korisnu gljivu Trichoderma harzianum, a koristi se najviše u povrtlarskoj, cvjećarskoj i voćarskoj proizvodnji. Djeluje povoljno na razvoj korijenovog sistema, prevenciju bolesti, te mladim biljkama daje prednost potrebnu za ostvarivanje punog proizvodnog potencijala.

Jedinstvenost ovog proizvoda je u tome što sadrži hibridni soj gljive T. harzianum koji djeluje u širokom temperaturnom rasponu (od 10 do 34°C). Djeluje preventivno protiv najznačajnijih zemljišnih bolesti (Pythium, Fusarium, Rhizocotonia, Sclerotinia i dr.). Također, u folijarnoj primjeni izvrsno djeluje na sivu plijesan (Botritis) i pepelnicu. Potiče razvoj korijenovih dlačica, bolju ujednačenost mladih biljaka i presadnica, te ne djeluje negativno na rast i razvoj biljaka kao neka sredstva za kemijsku zaštitu.

Trianum djeluje na četiri osnovna načina:

 • Kompeticija za prostorom – razvija se na površini korijena i ne dozvoljava patogenim gljivama (bolestima) da napadnu biljku.
 • Kompetencija za hranjivima – Trianum puno bolje iskorištava korijenov eksudat od patogenih gljiva, te se puno brže razmnožava na površini korijena
 • Mikoparazitacija – Trianum se razvoja oko patogena, i tako “uništava” stanične stijenke patogenih gljiva.
 • Biostimulator – djeluje i kao biostimulator korijena jer utječe na bolji razvoj korijenovih dlačica, poboljšava usvajanje hranjiva i vode što u konačnici doprinosi boljem rastu i razvoju biljaka

 

Deset razloga zašto koristiti Trianum:

 1. Dokazano učinkovita zaštita protiv zemljišnih bolesti
 2. Ubrzava rast i razvoj biljaka
 3. Značajno smanjuje potrebu za korištenjem fungicida
 4. Kompatibilan s većinom fungicida
 5. Rezistentnost na Trianum nije moguća
 6. Omogućava dugotrajnu zaštitu biljaka
 7. Učinkovit u svim supstratima i pri velikim oscilacijama pH (4 – 8,5) i temperature (10 – 34°C)
 8. Omogućava konstantnu i pouzdanu zaštitu
 9. Siguran za ljude i okoliš
 10. Prilagođenog djelovanja

Formulacije i način primjene:

Trianum G

Granulirani oblik Trichoderme harzianum dolazi u pakiranju od 5 kg, a sadrži 1,5 x 10E+8 spora po gramu.

Primjena:

Uzgoj presadnica: 0,75-1kg Trianum-a G se pomiješa sa 1m3 supstrata prilikom sjetve ili pakiranja presadnica. Također je moguće dodati 1g po sadnom mjestu prilikom problematičnog uzgoja (uzak plodored, zemljišne bolesti i dr.)

Hidroponski uzgoj: 1-2g (ovisno o broju vrhova i kulturi uzgoja) na sadno mjesto neposredno prije sadnje.

Otvorena proizvodnja: 15kg po hektaru u redove/gredice ili 25kg širom

Trianum P

Praškasti, vodotopivi oblik Trichoderme harzianum dolazi u pakiranju od 500g, a sadrži 1 x 10E+9 spora po gramu, te je koncentriraniji od Trianuma G.

Primjena

Uzgoj presadnica: 1,5g po m2 nakon sjetve u ranijim fazama razvoja biljaka.

Tijekom vegetacije: 15-30g na 1000 biljaka svakih 4-8 tjedana kroz sistem za navodnjavanje. Ako se Trianum primijenio već u početnim fazama razvoja biljke, tada se kasnije koristi u dozi od 15g na 1000 biljaka.

Folijarno protiv botritisa i pepelnice: 100g na 100l vode.