HaifaStim™ Vital

Biostimulatori

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Haifa

  Opis proizvoda

  Poboljšava ukupne performanse biljke

  HaifaStim™ Vital stimulira fiziološke mehanizme biljke i potiče proizvodnju sekundarnih metabolita pod abiotskim stresom, čime se povećava prinos i poboljšava kvalitetu prinosa.

  HaifaStim™ Vital je prirodni ekstrakt mikronizirane meke prerađene smeđe morske alge obogaćen polifenolima. Pokazuje fizikalno-nutritivno djelovanje, zajamčeno visokim sadržajem biokemijski aktivnih komponenti: betaina, aminokiselina, citokinina, manitola, alginske kiseline, šećera i proteina.

  HaifaStim™ Vital je potpuno topiv u vodi i idealan je za primjenu folijarnim prskanjem i Nutrigacijom™.

   

  DJELOVANJE I KORISTI

  Olakšava asimilaciju hranjivih tvari

  Alginska kiselina u HaifaStim™ Vital-u učinkovito tvori komplekse s makro i mikronutrijentima, povećavajući njihovu bioraspoloživost. HaifaStim™ Vital stimulira ekspresiju gena za glutamin sintetazu, enzim odgovoran za ugradnju dušika u aminokiseline. Također pogoduje ekspresiji gena za prijenos nitrata i time poboljšava apsorpciju dušika.

  Povećava otpornost na stres

  Reakcija biljke na stresne situacije uključuje procese oksidacije. Aktivni polifenolni kompleksi u HaifaStim™ Vital-u djeluju antioksidativno, čime se ublažava reakcija biljke na stres. Osim toga, HaifaStim™ pomaže biljci da aktivira mehanizme otporne na stres transportom kalcija iz staničnih vakuola. HaifaStim™ Vital sadrži betain, prolin i manitol – učinkovite osmolite koji podržavaju oporavak od stresa zbog suše.

  Povećava aktivnost u rizosferi

  Alginska kiselina i fukoidan u HaifaStim™ Vital-u pomažu koloidima tla da formiraju agregate, čime se poboljšava struktura tla. HaifaStim™ Vital potiče blagotvorno djelovanje mikorize i bakterija u tlu.

  Potiče fotosintezu

  Betain u HaifaStim™ Vitalu smanjuje razgradnju klorofila, čime se osigurava optimalna fotosinteza.

  U normalnim uvjetima HaifaStim™ Vital se preporučuje u sustavima visoke produktivnosti za poticanje razvoja bočnih izbojaka i korijena, diferencijacije i razvoja cvjetova i poboljšanje razvoja i bojenja plodova.

  U uvjetima stresa, HaifaStim™ Vital ublažava stres biljaka, doprinoseći energetskoj ravnoteži, stimulirajući biljnu fiziologiju, stvarajući prirodne prekursore fitohormona koji se odnose na antistresno djelovanje i poboljšavajući zadržavanje vode u biljnim stanicama.

   

  PRIMJENA

  Opća: Za najbolje rezultate koristite male količine HaifaStim™ Vital tijekom cijele vegetacijske sezone.

  Nutrigation™: Koristite 2-3 kg/ha svaka 3-4 tjedna tijekom cijele sezone rasta. Primjena tijekom zametanja je izrazito korisna. Nemojte prekoračiti koncentraciju od 0,5% u vodi za navodnjavanje.

  Folijarna primjena: Preporuča se prskanje 100-200 gr/100 l svaka 3 tjedna.

   

  Kompatibilnost

  • HaifaStim™ Vital se može miješati s najčešćim sredstvima za zaštitu bilja i gnojivima topljivim u vodi. Preporuča se napraviti manji test prije pripreme mješavine u spremniku.

  Skladištenje i rukovanje

  • Čuvati na dobro prozračenom mjestu, podalje od izravnog sunčevog svjetla.
  • Prikladna temperatura skladištenja: 5°C do 30°C
  • Rok trajanja: 2 godine uz odgovarajuće uvjete skladištenja.

   

   Odobreno za uporabu u organskoj poljoprivredi   (75/2010, Tab. 1 All. 13)