HaifaStim™ Vigor

Biostimulatori

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Haifa

  Opis proizvoda

  Olakšava apsorpciju i transport hranjivih tvari, revitalizira rizosferu i jača biljke u uvjetima stresa

  HaifaStim™ Vigor je koncentrirana tekuća otopina s visokim sadržajem slobodnih aminokiselina i kratkolančanih peptida. Optimizira transformaciju hranjivih tvari u vitalne spojeve kao što su enzimi, proteini i polisaharidi, stoga je vrlo koristan za biljke tijekom faza intenzivnog rasta ili pod stresom.

  HaifaStim™ force je idealan za Nutrigaciju™ i folijarnu primjenu.

  DJELOVANJE I KORISTI

   

  Ublažava abiotski stres

  HaifaStim ™ Vigor sadrži lizin, glicin, prolin i hidroksiprolin koji djeluju izravno i neizravno na održavanje optimalne hidratacije biljnih tkiva. Kombinacija aminokiselina i peptida poboljšava aktivnost enzima malat dehidrogenaze, koja je neophodna za uravnoteženo stanično disanje. Malat dehidrogenaza sprečava oksidativni stres koji se obično javlja u nepovoljnim uvjetima rasta.

  Olakšava apsorpciju i asimilaciju hranjivih tvari

  Aminokiseline u HaifaStim™ Vigor-u potiču asimilaciju dušika stimulirajući enzime kao što su nitrat reduktaza, nitrit reduktaza i glutamat dehidrogenaza. Aminokiseline također tvore komplekse s mikronutrijentima u tlu i potiču aktivnost enzima željezo-kelat reduktaze, koji je odgovoran za asimilaciju željeza u kelatnom obliku.

  Potiče mikrobnu aktivnost u rizosferi

  Aminokiseline u HaifaStim™ Vigoru potiču razgradnju organske tvari i, posljedično, mobilizaciju hranjivih tvari. To, pak, podržava razvoj mikrobne biomase u rizosferi. HaifaStim™ Vigor povećava populaciju korisnih mikroorganizama u rizosferi, kao što je Trichoderma spp.

  Poboljšava prinos

  Zbog visokog sadržaja biokemijski aktivnih organskih tvari, HaifaStim™ Vigor olakšava fotosintezu, što rezultira većom proizvodnjom šećera (Brix), boljom obojenošću ploda i učinkovitijom sintezom sekundarnih metabolita koji poboljšavaju kvalitetu prinosa – karotenoida, antocijana, flavonoida i drugih.

   

   

  Primjena

   

  Kompatibilnost

  • HaifaStim™ Vigor je kompatibilan s većinom sredstava za zaštitu bilja i folijarnih gnojiva. Nemojte miješati s visoko koncentriranim proizvodima. Dodajte dovoljno vode da osigurate potpuno otapanje smjese i provjerite EC (električnu vodljivost) otopine. Izbjegavajte primjenu zajedno sa ili ubrzo nakon primjene proizvoda na bazi bakra, na sve voće, osim na masline. Prilikom miješanja sa sumpornim pripravcima, doza HaifaStim™ Vigor-a ne smije prelaziti 100ml/100L.

  Skladištenje i rukovanje

  • Čuvati na dobro prozračenom mjestu, podalje od izravnog sunčevog svjetla.
  • Prikladna temperatura skladištenja: +5°C do +30°C.
  • Rok trajanja: 2 godine uz odgovarajuće uvjete skladištenja.
  • U slučaju prolijevanja, upiti proizvod pijeskom ili zemljom i skupiti ga u namjensku kantu.