Plasteničke i mulch folije

Folije

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Agri Polyane

  Opis proizvoda

  Plasteničke folije

  Kod izbora folije za plastenike treba obratiti pažnju najprije na debljinu folije. Danas se najčešće nude folije od 150, 180 i 200 mikrona. Debljina folije bitno utjeće na čvrstoću folije kao i na trajnost što znači da se preporučaju deblje folije (200 mikrona). Današnje polietilenske folije za pokrivanje plastenika traju od 2-4 godine ovisno o udjelu uv stabilizatora u sastavu.

  Propusnost količine svijetla je bitna jer o tome ovisi i prinos usjeva u plasteniku (zbog toga se u staklenicima postižu veći prinosi). Nakon četvrte sezone poželjno zamijeniti foliju jer će nam prinos ispod premutnih folija bitno pasti bez obzira na sve ostale faktore u tehnologiji.

  U kontinentalnom dijelu Hrvatske se preporuča upotreba tzv. clear folija koje propuštaju veću količinu svijetla što je bitno za ranu i kasnu proizvodnju. Kod upotrebe ove folije poželjan je položaj plastenika sjever-jug. U obalnom dijelu Hrvatske najčešće se koriste difuzne folije koje propuštaju manje svijetla ali imaju bolji termo efekt po zimi kao i bolji efekt sjenila po ljeti kod tih folija smjer postavljanja plastenika nije bitan.

  Mi u svojoj ponudi nudimo četvorogodišnje folije različitih širina a dužine mjerimo po želji kupca. U ponudi su slijedeće širine i to za stavljanja cokla ili za bočno otvaranje folije od 2 m, 2.5 m, 4.32 m u roli tako da može služiti u plastenicima za bočno napuhavanje. Za pokrivanje cijelog plastenika ili tunela imamo slijedeće širine folija od 6.5 m, 8 m, 8.5 m, 10 m, 10.5 m, 11.2 m, 12.5 m i 13.5 metara.

  NOVO za posebne željene širine u većoj količini mogućnost dogovora za posebne narudžbe.

   

  Folije za skladišta – spremišta

  Zeleno bijela folija namijenjena za prekrivanje skladišta i spremišta, može se koristiti kao zamjena za ceradu. Velika debljina folije osigurava trajnost i otpornost na vremenske uvjete.

  Standardno dolazi u širini od 14.5 m debljine 250 mikrona.

  Crno bijela folija za zamračivanje

  Crno bijela folija namijenjena za zamračivanje prostora kod uzgoja krizantema ili se može koristiti kao podna prostirka kod hidroponskog uzgoja.

  Debljine 100 mikrona, širine 6.5 m i 8 m.

   

   

  Mulch folije

  Kod nas se najčešće koriste crne folije za malčiranje tla debljine 20-40 mirokrona. Kod ovih folija je bitno da se mogu postavljati strojno i da imaju UV stabilizaciju tako da izdrže  do kraja sezone da ne pucaju i da se mogu mogu što lakše u jesen sakupiti. U ponudi su 0,8 m, 1 m, 1,2 m, 1,5 m i dužine od 1000 do 1500 m. Također u ponudi imamo i bijele folije za ljetnu proizvodnju.