Multi K (kalij-nitrat)

Gnojiva

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Haifa

  Opis proizvoda

  MULTI-K gnojiva s dodanom vrijednosti

   

  Kalij-nitrat predstavlja jedinstveni oblik kalija počevši od nutritivne vrijednosti, efikasnosti i načina aplikacije. Kalij-nitrat sadržava 100% makroelemente za ishranu bilja: Kalij (K) i Dušik; nitratni oblik (N-NO3). Biljka usvaja oba elementa vrlo brzo, a najvažnije je što ih usvaja ujednačeno. Ujednačeno usvajanje oba iona poboljšava kretanje istih unutar biljke, što olakšava pravilnu ishranu. Kalij-nitrat ne sadrži klor, natrij i ostale štetne tvari. Nitratni oblik (N-NO3) omogućava da biljke usvajaju minimalnu količinu klora, u slučaju kada je anion klora prisutan u zemlji ili u vodi za irigaciju. Ovo čini kalij-nitrat neophodnim za biljke koje su osjetljive na klor (povrće; krumpir, rajčica i dr. i trajni nasadi; voće).

  MULTI-K brend proizvoda na bazi kalij-nitrata uključuje veliki izbor formulacija za različite kulture, uvjete uzgoja i načine primjene:

  • Kristalični oblici Multi-K® obuhvaćaju proizvode koji su specijalno namijenjeni za fertirigaciju i folijarnu prihranu.
  • Granulirani oblici Multi-K® su namijenjeni za dopunsku ishranu (nagrtanjem ili razbacivanjem).
  • Specijalni oblici Multi-K®, koji su namijenjeni za proizvodnju u zaštićenim prostorima i u hidroponskom uzgoju.
  • Multi-K® proizvodi, koji su obogaćeni fosforom, magnezijem, cinkom, borom i drugim mikroelementima s kojima čine dodanu vrijednost prilikom uzgoja.

  MULTI-K CLASSIC primljenjuje se u fertirigaciji i folijarnoj prihani svih kultura. Dobro se miješa sa drugim gnojivima.

  MULTI-K pHast je kalij-nitrat visoke pH vrijednosti za primjenu kroz sistem za navodnjavanje i folijarnu aplikaciju

  MULTI-K GG namijenjen je za prihranu kroz sistem za navodnjavanje i folijarnu primjenu u zaštićenim prostorima.