HaifaStim™ Force

Biostimulatori

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Haifa

  Opis proizvoda

  Podržava sintezu aminokiselina i proteina te štedi metaboličku energiju koju biljke vrlo brzo asimiliraju.

  HaifaStim™ Force je fizio-nutritivni dodatak za biljke koji sadrži idealan sastav bioaktivirajućih sastojaka iz biljnog izvora. To je prirodni tekući ekstrakt koji kombinira bioaktivnu snagu polifenola, manitola, betaina i L-aminokiselina.

  HaifaStim™ Force potiče staničnu proliferaciju i rast, podržava proizvodnju aminokiselina i proteina, olakšava djelovanje antioksidansa u uvjetima stresa i optimizira metaboličku ravnotežu biljaka.

  HaifaStim™ force idealan je za Nutrigaciju™ i folijarnu primjenu.

   

  DJELOVANJE I KORISTI

  Djeluje kao antioksidans

  HaifaStim™ Force sadrži polifenolne komplekse, biljne peptide i šećere koji podržavaju antioksidativnu aktivnost biljke kroz njihovo izravno djelovanje na ublažavanje stresa i neizravno poticanjem sinteze enzima i drugih spojeva koji ublažavaju oksidativni stres. Osim toga, aminokiseline i kompatibilni osmoliti kao što su betain, prolin i manitol, omogućuju brzi oporavak od abiotskih stresova uzrokovanih sušom ili vrućinom.

  Poboljšava proizvodnju plodova

  Idealna ravnoteža biljnih hormona (citokinina i auksina) u HaifaStim™ Force-u podržava reproduktivne procese u biljci. L-lizin, L-metionin, L-glutaminska kiselina i kratkolančani peptidi u HaifaStim™ Force-u potiču proizvodnju peludi i plodnost plodnica, čime se poboljšava zametanje plodova i smanjuje učestalost opadanja.

  Poboljšava kvalitetu voća

  Betaini, prolin i manitol smanjuju razgradnju klorofila i tako podržavaju fotosintezu i povećanje sadržaja asimilacijskih produkata u samom plodu.

  Pospješuje bočni rast korijena

  Citokinini u HaifaStim™ Force-u poboljšavaju razvoj bočnog korijenskog sustava. Time se povećava energetski aktivna površina za apsorpciju, što rezultira učinkovitijom upotrebom hranjivih tvari i vode. Nizak pH (3) i prisutnost aminokiselina poboljšavaju topljivost, mobilnost i dostupnost mikronutrijenata u tlu.

  Potiče rast bočnih izdanaka

  Kada se HaifaStim ™ Force primjenjuje folijarnim prskanjem, auksini i citokinini pospješuju razvoj bočnih izdanaka, što poboljšava sposobnost biljke da daje plod, povećava težinu ploda i poboljšava boju ploda. Bogat L-lizinom, L-metioninom i L-glutaminskom kiselinom, HaifaStim™ Force regulira rast i sazrijevanje plodova.

   

  PRIMJENA

  Opća: Nanesite najmanje 2-4 puta tijekom cijelog ciklusa rasta, od faze vegetativnog rasta nadalje. Preporučljivo je primijeniti HaifaStim™ Force kada su vremenski uvjeti teški.

  Nutrigation™: Preporučena količina primjene je 10-15 l/ha. Primijenite na početku vegetacijskog rasta za revitalizaciju rizosfere i ponavljajte primjenu svaka 2-3 tjedna za poboljšanje učinkovitosti gnojidbe.

  Folijarna primjena: u većini slučajeva optimalna koncentracija prskanja je 450 ml / 100 l

   

  Kompatibilnost

  HaifaStim™ Force je kompatibilan s većinom sredstava za zaštitu bilja i folijarnih gnojiva. Ne miješajte sa preparatima na bazi sumpora. Kada se koristi s bakrom, nanesite malu količinu i testirajte prije nanošenja. Kod maslina nema potrebe testirati.

  Skladištenje i rukovanje

  • Čuvati na dobro prozračenom mjestu, podalje od izravnog sunčevog svjetla.
  • Prikladna temperatura skladištenja: -10°C do +39°C.
  • Rok trajanja: 2 godine uz odgovarajuće uvjete skladištenja.
  • U slučaju prolijevanja, upiti proizvod pijeskom ili zemljom i skupiti ga u namjensku kantu.

   

  Odobreno za uporabu u organskoj poljoprivredi (75/2010, Таb. 1 All. 13)