HaifaStim™ Booster

Biostimulatori

  Vaša pitanja i sugestije

  Proizvođač

  Haifa

  Opis proizvoda

   

  Pojačava metaboličku aktivnost u stresnim situacijama.

  HaifaStim™ Booster idealan je dodatak prehrani biljaka tijekom faza intenzivnog vegetativnog rasta i širenja listova, osiguravajući optimalnu aktivnost enzima koji podržavaju vitalnost biljaka.

  HalfaStim™ Booster je suha, visoko koncentrirana fizio-nutritivna formula, pažljivo dizajnirana da potakne metabolizam biljaka. HalfaStim™ Booster opskrbljuje biljku koja raste sinergističkom kombinacijom aminokiselina i peptida, magnezija, bora, željeza i drugih mikronutrijenata. Idealan je za primjenu folijarnim prskanjem i Nutrigacijom™.

   

  DJELOVANJE I KORISTI

  Pospješuje procese rasta u biljci

  Bioaktivni spojevi u HaifaStim™ Booster-u djeluju zajedno kako bi poboljšali razvoj stanica, čime se potiču vitalni fiziološki procesi u biljci, osobito u fazama intenzivnog rasta.

  Poboljšava folijarnu apsorpciju hranjivih tvari

  Zbog lipofilne prirode proizvoda, njegovog niskog pH i visoke mješljivosti, HaifaStim™ Booster poboljšava učinkovitost folijarnih hranjiva i sredstava za zaštitu bilja.

  Ublažava abiotski stres

  Visok sadržaj aminokiselina niske molekularne težine, koje djeluju kao učinkoviti osmoliti, jamči brzu reakciju na stres zbog nedostatka vode, saliniteta i toplinskog stresa. HaifaStim™ Booster također stimulira proizvodnju molekula s učinkom oslobađanja od stresa.

  Potiče zametanje plodova

  HaifaStim™ Booster pospješuje stvaranje peludi i produljuje trajanje cvatnje, čime se poboljšava zametanje plodova.

  Poboljšava kvalitetu prinosa

  Kombinirano djelovanje aminokiselina, organskog dušika, magnezija i mikronutrijenata poboljšava fotosintetsku aktivnost i potiče sintezu pigmenata, flavonoida i ugljikohidrata koji poboljšavaju kvalitetu plodova.

   

  PRIMJENA

  Općenito: Primijenite najmanje 2-4 tretmana tijekom ciklusa rasta, od vegetativnog rasta nadalje. Preporučljivo je primijeniti HaifaStim™ Booster u stresnim uvjetima.

  Nutrigacija™: Dozirajte 5-10 kg/ha po navodnjavanju. U staklenicima koristite 3-6 kg /1000L, ovisno o uvjetima i potrebama. Izračunajte električnu vodljivost konačne otopine.

  Folijarna primjena: 150-300 g/100l. Koristite manje doze za usjeve u staklenicima ili tunelima, a veće na otvorenom polju za usjeve pod stresom. Nanesite svakih 10-15 dana. Ponovite tretman u hladnijim satima dana.

   

  KOMPATIBILNOST

  HalfaStim” Booster se može miješati s uobičajenim gnojivima i pesticidima topljivim u vodi, osim s visoko alkalnim proizvodima. Preporučljivo je provesti test manjeg opsega kako bi se osigurala kompatibilnost mešavine i sigurnost biljke.

  Kod jezgričastog voća, koštuničavog voća  i zeljastih biljaka osjetljivim na toksičnost bakra, HaifaStim™ Booster može izazvati fitotoksičnost kada se primjenjuje zajedno sa folijarnim prskanjem ili ubrzo nakon nanošenja proizvoda na bazi bakra.

  Na osjetljivim usjevima, osim na stablima maslina i u razdoblju temperaturnih promjena, preporuča se smanjiti količinu HaifaStim™ Booster-a kada se kombinira sa sumporom.

  Zbog svoje visoke topljivosti, HaifaStim™ Booster se može komprimirati. Međutim, to ne utječe na aktivnost i učinkovitost proizvoda.

  U skladu s važećim propisima koji se odnose na organsku proizvodnju, HaifaStim™ Booster se ne smije primjenjivati ​​na jestive dijelove usjeva.

   

  SKLADIŠTENJE I RUKOVANJE

  Čuvati na dobro prozračenom mjestu, podalje od izravnog sunčevog svjetla.

  Prikladna temperatura skladištenja: -10°C do +39°C.

  Rok trajanja: 2 godine uz odgovarajuće uvjete skladištenja.

   

   

   

  Odobreno za uporabu u organskoj poljoprivredi  (75/2010, Таb. 1 All. 13)

  Izuzeto od Uredbe CE 1069/09 i Uredbe EU 142/11